post

Python da:Forord

Python er et af de programmeringssprog, der både er simple og kraftfulde. Det er godt for begyndere såvel som eksperter, og vigtigst af alt: Det er sjovt at programmere i. Denne bog vil hjælpe dig med at lære dette vidunderlige sprog, og vise hvordan du får tingene gjort hurtigt og smertefrit – “Den perfekte modgift mod dine programmeringsproblemer”, så at sige.

Målgruppen for denne bog

Denne bog er en guide til Python-programmeringssproget. Den er skrevet mest til nybegyndere, men er også brugbar for erfarne progammører.

Hvis du kan finde ud af at gemme tekstfiler på din computer, ja, så kan du lære Python med denne bog. Hvis du har erfaring med programmering, vil du også kunne lære Python med denne bog.

If du har erfaring med programmering, er du sikkert interesseret i forskellen imellem Python og dit favoritprogrammeringssprog – Jeg har fremhævet mange af disse forskelle. En lille advarsel: Python vil snart blive dit favoritprogrammeringssprog.

Lidt historie

Jeg begyndte med Python, da jeg havde brug for at skrive et installeringsprogram for noget software jeg havde skrevet, kaldet “Diamond”, så jeg kunne gøre installationen nem. Jeg måtte vælge imellem Python og Perl bindingerne til Qt-biblioteket. Jeg undersøgte sagen på internettet og faldt over en artikel hvor Eric S. Raymond, den berømte og respekterede hacker, talte om hvordan Python var blevet hans yndlingsprogrammeringssprog. Jeg fandt også ud af, at PyQt-bindingerne var mere modne, sammenlignet med Perl-Qt. Så jeg besluttede at Python var sproget for mig.

Så begyndte jeg at lede efter en god bog om Python. Jeg kunne ingen finde! Jeg fandt nogle O’Reilly-boger, men de var enten for dyre, eller var mere et opslagsværk end en guide. Så jeg slog mig til tåls med dokumentationen der kom med Python. Den var desværre meget lille og kort. Den gav mig dog en god idé om Python, men var ikke komplet. Da jeg havde programmeret før, var det nok for mig, men dokumentationen var ikke tilstrækkelig for nybegyndere.

Omkring seks måneder efter jeg først stødte på Python, installerede jeg den (da) seneste Red Hat 9.0 Linux og legede lidt med KWord. Jeg blev ivrig og fik pludselig idéen om at skrive lidt om Python. Jeg begyndte at skrive et par sider, men det blev hurtigt til 30. Så begyndte jeg seriøst at lave det mere i bogform. Efter en del omskrivninger, nåede det et punkt hvor det var blevet til en brugbar guide til Pythonsproget. Heg betragter denne bog som mit bidrag til open source fællesskabet.

Denne bog startede som mine personlige noter om Python, og jeg betragter den stadig på samme måde, omend jeg har lagt en del kræfter i også at gøre den spiselig for andre:)

I Open Sources sande ånd, har jeg modtaget masser af forslag, kritik og freedback fra entutiastiske læsere, som har hjulpet mig meget med at gøre denne bog bedre.

Status for denne bog

Ændringer siden den sidste store revision i marts 2005 er /notes/Python_da:Appendix_Ændriger_til_Python_3000 opdatering til /notes/Python_da:Introduktion#Om_Python_3.0 Python 3.0 (forventet i august/september 2008). Siden Python 3.0 sproget selv, ikke er færdigt, undergår denne bog stadige ændringer.

Advertisements