post

Python ro:Apendix Despre…

Contents

Apreciere finală

Aproape tot softul folosit la crearea acestei cărţi este free şi open source.

Naşterea acestei cărţi

În primul draft al ei am folosit Linux Red Hat 9.0 ca bază a mediului meu de lucru şi începând cu al şaselea draft Linux Fedora Core 3.

Iniţial foloseam KWord pentru a scrie cartea (cum am explicat în lecţia de istorie din prefaţă).

Anii adolescenţei

Mai târziu am trecut pe DocBook XML folosind Kate, dar l-am considerat greoi. Aşa că am trecut la OpenOffice care avea un control excelent al formatării şi al generării de PDF, dar producea documente HTML cam ţopăite.

În final am descoperit XEmacs şi am rescris cartea de la 0 în DocBook XML (din nou) după ce am decis că aceasta este soluţia de termen lung.

În al şaselea draft m-am hotărât să folosesc Quanta+ pentru toata editarea. Foloseam foile de stiluri XSL care au venit cu Fedora Core 3 şi fonturile implicite standard. Totuşi, am scris un document CSS pentru a da culoare şi stil paginilor HTML. Am scris şi un analizor lexical brut, în Python desigur, care aducea evidenţierea automată a sintaxei în toate listingurile.

Acum

Pentru acest al şaptelea draft, folosesc MediaWiki ca bază a aranjamentului. Acum editez totul online şi cititorii pot citi/edita/comenta direct în situl wiki.

Încă folosesc Vim pentru editare datorită extensiei ViewSourceWith pentru Firefox care se integrează cu Vim.

Despre autor

http://www.swaroopch.com/about/


Advertisements